Maști pentru acnee

Masca de miere: doar mierea poate fi folosită ca mască și este eficientă în tratarea acneei, curățarea porilor și îndepărtarea microbilor. În plus, ajută la păstrarea unui ten moale, neted și strălucitor.
Ingrediente: doar miere
Cantitate: la cerinta
Pregătire: nu necesită
Aplicare: întindeți un strat subțire de miere pe față

Sfaturi: încearcă să utilizezi miere filtrată
Fapte: mierea are proprietăți antimicrobiene, antioxidante, și în același timp, este lipicioasă (lucru benefic). Această viscozitate va îndepărta praful, pielea moartă, microbii etc. Proprietățile sale antimicrobiene nu va lăsa pielea să se infecteze din nou, iar cele antioxidante vor da un aspect tînăr tenului și nu în ultimul rînd, ceara din miere va oferi pielii un aspect neted, lucios si strălucitor.
Masca cu miere si mere
Ingrediente: un măr mijlociu, patru-cinci linguri de miere și apă călduță (pentru clătit)
Preparare: curăță mărul de semințe și adaugă-l apoi într-un blender pentru a face o pasta fină (daca nu – poate fi ras pe răzătoarea cea mai fină). Acum, adaugă trei-patru linguri de miere (depinde de dimensiunea mărului și cîte persoane vor folosi masca - cantitatea de miere ar trebui să fie suficientă pentru a se amesteca bine cu pulpa mărului). Se amestecă bine într-o pastă uniformă. Masca pentru acnee este gata.
Aplicare: aplică un strat din compoziția rezultată pe față. Așteaptă 10-15 minute și lasă masca să se usuce un pic. La final fața se spală cu apă călduță.
Sfaturi: masca cu miere și mere funcționează cel mai bine atunci cînd produsele sunt  proaspete. Deci, după ce prepari masca o pui direct pe față, nu trebuie lăsate în frigider!.
Masca cu miere, iaurt, lapte si lamaie:
Ingrediente: două linguri de lapte proaspăt, doua linguri de miere, suc proaspăt de o lămîie, o lingură de iaurt proaspăt și apă călduță.
Preparare: se amestecă bine toate ingredientele într-un bol pentru a obține o pastă uniformă.
Aplicare: aplică un strat din acest amestec pe față și în jos pe gît. Așteaptă cîteva minute, pînă se usucă, apoi aplică un alt strat și continuă așa pînă compoziția este gata. Așteaptă  în jur de zece minute și apoi clătește cu apă călduță.
Sfaturi: acest tip de mască se aplică de trei-patru ori pe săptămînă (aplicarea zilnică nu va dăuna) și de fiecare dată se va aplica în stare proaspătă. Ori de cîte ori se poate, încearcă să utilizezi ingrediente organice.
Fapte: acidul citric din sucul de lămîie și laptele curăță excelent pielea. Iaurtul este de asemenea un bun dezinfectant, si hidratant (acest lucru este important deoarece sucului de lămîie poate face pielea să se simtă întinsă și uscată). Și despre miere, am spus deja mai multe sus.
Atenție: Verificați dacă sunteți alergică la orice ingredient înainte de folosire.
Nota: se pot folosi separat combinații de lămîie, lapte, miere și iaurt ca măști pentru acnee . Toate acestea fac bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu