Maști pentru strălucirea tenului


1. Pentru împrospătarea tenului

        Căldura dată de calorifere şi lipsa umidităţii din apartamente, schimbările bruşte de temperatură, neaerisirea corespunzătoare a spaţiilor în care lucrăm şi sedentarismul, toate specifice perioadelor de iarnă, pot duce la uscarea tenului
      Pregătirea măştii: Această mască necesită două etape de pregătire, iar ca ingrediente avem nevoie de două lămâi şi ulei de măsline. Se rade coaja celor două lămâi pe răzătoarea fină. Coaja astfel rasă se întinde pe o coală albă şi curată şi se pune la uscat. Se poate aşeza pe calorifer câteva ore sau se lasă în bucătărie până a doua zi. Când răzătura a fost bine uscată, se amestecă cu o lingură de ulei de măsline încălzit în prealabil. Pe faţa bine curăţată se aplică “terciul” 5 minute. Apoi se îndepărtează cu apă caldă. Operaţiunea se poate repeta o dată la două săptămâni.

2. Albuş de ou pentru ten iritat

         Aveţi un ten iritat cu pete roşii? Cu ajutorul acestei măşti îl puteţi corecta. Tratarea necesită însă multă răbdare, rezultatele fiind vizibile după mai multe luni
        Pregătirea măştii: Aveţi nevoie de un albuş de ou şi de câteva picături de suc de lămâie. Se bate albuşul până se obţine o spumă tare şi apoi se adaugă puţin suc proaspăt de lămâie. Pasta astfel pregătită se aplică doar pe zonele afectate şi se lasă să acţioneze 5 minute. Se îndepărtează cu apă caldă, evitând frecarea

3. Făină de grâu pentru un ten încărcat
      Pregătirea măştii: Ingredientele necesare în acest caz sunt o linguriţă de făină de grâu, o linguriţă şi jumătate de lapte praf, două linguriţe de fulgi de ovăz, două linguriţe de migdale măcinate. Fulgii de ovăz se amestecă cu migdalele deja măcinate şi se mai râşnesc o dată până se obţine un praf fin. Se pune praful într-un vas de plastic şi se adaugă făina de grâu şi laptele praf, peste care se toarnă apă fierbinte până când se obţine o pastă omogenă. Cu ajutorul unei pensule se aplică pasta pe faţă, gât şi decolteu. După 30 de minute, masca se îndepărtează cu apă caldă.

4. Migdale pentru orice tip de ten

      Pregătirea măştii: Pentru această mască aveţi nevoie de 3 linguri de sâmburi de migdale, un gălbenuş de ou, o linguriţă de miere de albine, o lingură şi jumătate de apă fierbinte. Se macină foarte fin sâmburii de migdale şi se amestecă cu gălbenuşul şi cu mierea. Apa fierbinte se adaugă câte puţin, pentru a omogeniza pasta. Se aplică produsul astfel obţinut pe faţă, gât şi decolteu, bine curăţate înainte. Se aşteaptă 30 de minute, după care se îndepărtează masca cu apă caldă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu